Македонски културен клуб в Благоевград с името Никола Вапцаров“ повдигна въпроса

...
Македонски културен клуб в Благоевград с името Никола Вапцаров“ повдигна въпроса
Коментари Харесай

Откриване на македонски клуб у нас: ВМРО разкриха кох създава напрежение

Македонски културен клуб в Благоевград с името „ Никола Вапцаров “ повдигна въпроса желае ли някой да подпали още веднъж чергата на връзките ни със Северна Македония. В неделя от Вътрешна македонска революционна организация приготвят митинг във връзка откриването.

Константин Стаев изясни, че демонстрацията няма да е пред клуба и че не се търси да има напрежение.

„ Нашият митинг е на паметника на Гоце Делчев, а не тук. Именно с цел да бъдат избегнати такива провокации, такива ексцесии. Тъй като това, което ние целим, е в действителност нормализирането на връзките сред двете страни. Но в подтекста на момента, в който те осъзнаят каква е историческата истина, която в действителност им подсказват и роднините на Никола Вапцаров. Те ясно и изрично обявиха позицията, че не са съгласни клуба да носи името на Никола Вапцаров “, сподели Стаев.

Според Велислав Илиев от Младежката организация на Вътрешна македонска революционна организация не може да се има доверие на ръководителя на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

„ От предходни негови дейности той по никакъв метод не цели нормализиране на тона с България. Спомняме си всеобщите митинги в Скопие, които бяха проведени от него  и неговата партия след приемането на френското предложение. Спомняме си по какъв начин той истерично крещеше, че няма да отвори конституцията. Спомням си също, че господин Мицковски използваше изрази като „ отровно дърво “ във връзка двустранния контракт на България със Северна Македония. Няма по какъв начин на фона на тези негови изявления и на дейностите, които подхваща неговата партия по отношение на нашата общественост там и нашите културни клубове - няма по какъв начин на този декор ние да чакаме тук, господи Мицковски, да се държи по друг метод “, счита Илиев.

От Младежката организация подсигуряваха, че няма да има никаква поддръжка на ескалация на напрежението в утрешния митинг, който стартира в 11 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР